Zonneboiler kopen

Zonneboiler kopen

Het gebruik van zonnepanelen is al langer bekend als duurzaam energiemiddel. Maar een zonneboiler is vaak iets minder bekend. Terwijl u juist door een zonneboiler kopen jaarlijks veel geld kunt besparen. Aan de buitenkant lijkt het veel op een zwart raam op uw dak. Dit raam vangt zonlicht op en verwarmt hiermee het water in de zonneboiler. Met dit warme water kunt u douchen of warm water uit de kraan pakken. Een zonneboiler kopen is een slimme investering. U bespaart een hoop geld op uw energiekosten én maakt daarnaast uw woning een stuk comfortabeler.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler warmt water op met zonne-energie. Dat warm water kan je niet alleen gebruiken voor huishoudelijke taken zoals koken, wassen of douchen, maar ook bijvoorbeeld voor de vloerverwarming. Daarnaast betekent een zonneboiler ook een aanzienlijke besparing op je energierekening. Je kan er namelijk bijna 50% van je energiekosten voor warm water mee besparen.

Zonneboiler kopen van Rivusol en HRSolar

Wanneer je een zonneboiler koopt van de topmerken Rivusol en HRSolar kies je voor energiebesparing, duurzaamheid en geluk. Neem een warme douche of bad zonder rekening te houden met het verbruik van fossiele brandstoffen. Je gebruikt namelijk zonnewarmte: de grootste alternatieve energiebron ter wereld.

Wat gebeurt er met het warm water als er even geen zonlicht is?

Iedere zonneboiler wordt geïnstalleerd met een na-verwarmer. Een na-verwarmer verwarmt de boiler als er geen zonlicht is zoals in de avond. Als het water lauw is geworden dan wordt het iets opgewarmd tot het weer warm is. De zonneboiler werkt al op zonne-energie bij een klein beetje zonlicht. Hiervoor is niet extreem veel zonlicht nodig zoals veel mensen denken.

Besparen met een zonneboiler

Hoeveel je kunt besparen met een zonneboiler is onder andere afhankelijk van het eigen verbruik. Gebruik je jouw zonneboiler bijvoorbeeld enkel voor een warme douche of gebruik je ook een vaatwasser en/of wasmachine aangesloten op de zonneboiler? In dat geval zal de besparing hoger uitvallen. Gemiddeld kun je met een zonneboiler tot zo’n 50% besparen op de energiekosten voor warm water.

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes. Bekijk ook onze informatiepagina’s over zonnepanelen kopen en warmtepomp kopen.
zonneboiler kopen