Warmtepomp kopen

De laatste tijd hoort u waarschijnlijk veel mensen over een warmtepomp kopen? In onze omgeving is veel ongebruikte energie aanwezig in de aarde, het water of de lucht. Een warmtepomp kan deze gratis energie omzetten in bruikbare warmte of kou. Dus als u uw woning wilt verwarmen, koelen of kraanwater verwarmen én tegelijkertijd energie wilt besparen, dan moet u een warmtepomp kopen.

Advies bij een warmtepomp kopen

U wilt een geschikte warmtepomp kopen. Door onze kennis en ervaring met duurzame energie-oplossingen kunnen wij u optimaal adviseren over de mogelijkheden. Naast een energiebesparing tot circa 50% zorgt de warmtepomp het hele jaar voor optimaal comfort door energiezuinig verwarmen en koelen. Als u deze dan ook nog eens combineert met zonnepanelen, heeft u een volledig duurzame energievoorziening!

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst. De pomp kan op een energiezuinige manier een huis verwarmen en koelen, en zorgen voor warm tapwater. Er bestaan verschillende warmtepompsystemen.

Warmtepomp kopen van Elga?Een Elga is een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met elke bestaande gasketel. Een Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige bestaande woningbouw!

De Elga warmtepomp is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. Het systeem werkt samen met de (bestaande) gasketel. De binnen unit wordt geplaatst naast de gasketel, de buiten unit op een dak of aan een gevel. Het systeem is in één dag geïnstalleerd en geschikt voor vrijwel elke woning, zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw. Naast de Elga bieden wij u meer modellen aan, zodat u de meeste geschikte warmtepomp kan kopen.

Warmtepomp kopen in combinatie met een gasketel

Een warmtepomp kopen in combinatie met een gasketel levert het hoogste rendement op. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel namelijk extra capaciteit. Bij lage temperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel en schakelt de Elga uit.

Chronotherm TouchDe Elga kan ook goed gecombineerd worden met een stadsverwarming aansluiting. Stadsverwarming is relatief duur. Een warmtepomp kopen van Elga verdient zich bij een aansluiting op stadsverwarming dan ook nog sneller terug!

Naast verwarmen biedt de Elga ook de mogelijkheid de woning te koelen. In de zomer is de Elga in staat de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag te brengen.

Kenmerken

– één type geschikt voor elke woning, elk afgiftesysteem en elke gasketel.
– “best of both worlds” door combinatie met gasketel.
– modulerend, geen buffervat benodigd.
– relatief lage investering en hoge besparing.
– koeling geïntegreerd.
– eenvoudige installatie.
– ontwikkeling en productie in Nederland.

Doe de besparingstest

Brochure Elga

Bekijk ook onze informatiepagina’s over zonnepanelen kopen en zonneboiler kopen.