Triple Solar

Verwarmen zonder gas met het Triple Solar PVT-paneel

Met het Triple Solar®-systeem is het mogelijk een woning op duurzame wijze van warmte, warm tapwater en elektriciteit te voorzien. Zónder gas.
En dat in alle seizoenen, 24 uur per dag. Het Triple Solar® systeem bestaat uit een set PVT-panelen en een water/water warmtepomp.

Let op! Naast de overheid, hebben ook veel gemeenten een lokale subsidie beschikbaar
voor gasloos verwarmen met een Triple Solar PVT-systeem. Bijvoorbeeld in Amsterdam €2.000,-.

Laag energieverbruik

Het Triple Solar®-systeem gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit.
De SPF (ook wel SCOP) is de maat voor energie-efficiëntie op jaarbasis. Voor ruimteverwarming is een SPF van 5,6 haalbaar, voor tapwater een SPF van 3,8. Deze waarden zijn gemeten door TNO in Nederland en vastgelegd in een gelijkwaardigheidsverklaring. Hiermee is het Triple Solar PVT-paneel één van de zuinigste verwarmingssystemen verkrijgbaar.

Hoog wooncomfort

Triple Solar zorgt voor groot woonplezier. De warmtepomp en de boiler zijn van hoge kwaliteit en stiller dan een koelkast (21–28 dB). Buiten is zelfs helemaal geen geluid. Is er ook behoefte aan koelte, dan is er de Triple Solar koelmodule. Deze koelt overdag actief met de zelf opgewekte zonne-energie.

Lage TCO over 15 jaar

Het Triple Solar-systeem leidt tot lage energiekosten, vraagt minimaal onderhoud en heeft een levensduur van meer dan 25 jaar.

Duurzaam

Triple Solar scoort erg goed op duurzaamheid: De panelen hebben een lange levensduur (>25 jaar), geen impact op de omgeving en zijn volledig recyclebaar.

Hogere woningwaarde

De Triple Solar PVT-panelen zijn fraai in te passen en kunnen worden aangevuld met gewone PV-panelen voor een esthetisch geheel op het dak. Met elke duurzame maatregel die tegelijk een verfraaiing inhoudt, stijgt volgens onderzoek de woningwaarde tot 5%.

Wat is een PVT-warmtepomppaneel

De voorkant bestaat uit fotovoltaïsche cellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar (T). Die zorgt, samen met de stille water/water-warmtepomp, voor verwarming en warm water. Kortom: een complete oplossing voor duurzame energie.

Werkt het PVT-systeem ook in de winter?

Jazeker. Triple Solar® warmtepomppanelen winnen niet alleen warmte uit zonlicht maar vooral juist uit de buitenlucht. Het paneel onttrekt warmte uit de buitenlucht tot een buitentemperatuur van -7 °C. Zakt de temperatuur lager, dan voorziet de warmtepomp tevens in elektrische bijverwarming.

Wat heeft u nodig?

Een gemiddelde, goed geïsoleerde woning heeft een installatie die bestaat uit 8 PVT-panelen met een water/water-warmtepomp van 6kW. Dit levert voldoende warm tapwater voor vier gezinsleden. Met het extra plaatsen van 4 tot 8 gewone zonnepanelen wordt het dagelijks elektrisch verbruik gedekt. Hiermee is het huis energieneutraal.

Subsidie & duurzaamheidslening

Er zijn verschillende subsidies van de gemeente en de overheid (RVO) beschikbaar.Ook is het mogelijk een duurzaamheidslening van de overheid te krijgen tot € 25.000.