Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een type groendak, wat elke soort dakbegroeiing inhoudt. Een sedumdak is de lichtste en dunste soort, omdat vetplantjes geen dikke bodem nodig hebben. Het voordeel is dat ze bijna overal op groeien. Ze zijn zowel geschikt voor schuine als platte daken. Wel is de keuze afhankelijk van de ligging van het dak (hoe zit het met schaduw en zon?) en de eigenschappen van de plant. 

Sedumdak aanleggen

Waarom zou u een sedumdak aanleggen? Minder geluidsoverlast, een langere levensduur van uw dakbedekking en een verminderde invloed van schommelingen in de buitentemperatuur. Een sedumdak – ook wel groendak genoemd – brengt vele voordelen met zich mee. In de volksmond spreekt men vaak van een daktuin, maar wat is een sedumdak of daktuin dan precies?

Een sedumdak aanleggen - Duurzaamheid met vele voordelen

 

 

 

 

 

 

 

Een sedumdak aanleggen – Duurzaamheid met vele voordelen

Een daktuin of sedumdak is, zoals de naam al doet vermoeden, een dak met sedum, een soort vetplant die uitstekend gebruikt kan worden als dakbedekking. Sedum is een vetplant en neemt vocht op in zijn bladeren. Zodoende kan sedum een lange tijd tegen droogte en warmte zonder al teveel schade op te lopen. Ondanks dat sedumplanten veel water op kunnen nemen, blijft het bij een sedumdak aanleggen wel belangrijk dat er goede afwatering van regenwater is. Anders kan bij hevige regenval voorkomen dat de planten ‘verdrinken’. Dit brengt een enorme stank met zich mee en komt het uiterlijk van uw daktuin ook niet ten goede.

Er zijn veel verschillende soorten sedumplanten, waardoor er mooi gewerkt kan worden met contrasten en verschillende kleuren op uw daktuin. Sedumplanten gedijen op vrijwel elke ondergrond, dus ook op het dak van uw huis, garage of kantoor.

sedum
Klik hier voor meer informatie (Engberts Hoveniers).