BTW calculator

De BTW calculator van ‘Van der Zwet Accountants en adviseurs’  geeft inzicht in de belastingmaatregel t.b.v zonnepanelen.

Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen (1440 wattpiek) à 2.900 euro levert dit ruim 400 euro op: zo´n 15 procent van uw investering.

De belastingregel geldt met terugwerkende kracht sinds 20 juni 2013, als reactie op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Ook consumenten die na 20 juni 2013 zonnepanelen hebben laten installeren, kunnen van de nieuwe regels profiteren. Het rendement van uw aankoop van zonnepanelen wordt door de btw teruggave vergelijkbaar met dat van een spaarrekening met 7 procent rente. Zonder teruggave rendeert uw investering als een spaarrekening met 6 procent rente.

Van der Zwet Accountants en Adviseurs hebben met gespecialiseerde Belastingadviseurs de BTW teruggaaf in kaart gebracht. Daarop zijn afspraken met de Belastingdienst gemaakt en een “teruggaaf-pakket” voor u samen gesteld.

Voorwaarden teruggaaf BTW op Zonnepanelen:

– U bent een particuliere afnemer, of Vereniging van Eigenaren;
– U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
– U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
– De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20-5-2013;
– U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het net.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. U kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een gespecialiseerde Belastingadviseur, dan verwijzen wij u naar

Van der Zwet Accountants en Adviseurs.

(Bron: btw-zonnepanelen.nl/)

Hier geeft de Belastingdienst antwoord op veelgestelde vragen over het onderwerp: www.rijksoverheid.nl


BTW calculator